Μενού Κλείσιμο

Νέος απινιδωτής στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Χίου

Τομέας Υγείας Πρόνοιας και Ευεξίας - Νέος Απινιδωτής | 1ο ΕΚ Χίου

Έναν ολοκαίνουριο απινιδωτή απέκτησε το ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ΧΙΟΥ , κατόπιν ενεργειών του Συλλόγου Καθηγητών και των μαθητών του σχολείου. 

Ειδικότερα, το τμήμα Υγείας Πρόνοιας και Ευεξίας του σχολείου – λαμβάνοντας υπόψη του την αναγκαιότητα της ύπαρξη απινιδωτή στο σχολείο και την εξοικείωση των μαθητών με την απινίδωση και την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση – προέβη στην αγορά του . 

Ο απινιδωτής θα χρησιμοποιηθεί για την προστασία της υγείας και της ζωής των μαθητών/ τριών των σχολείων που συστεγάζονται, καθώς και σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
 
Το χρηματικό ποσό για την αγορά του απινιδωτή καλύφθηκε από τον Σύλλογο Καθηγητών και τους μαθητές του σχολείου στην μνήμη του αγαπημένου τους συνάδελφου και εκπαιδευτικού του σχολείου μας Μανώλη Βολικάκη. 
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά το προηγούμενο σχολικό έτος 2022 – 23 το ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ΧΙΟΥ και το τμήμα Υγείας Πρόνοιας και Ευεξίας συμμετείχε για πέμπτη χρονιά στο Πρόγραμμα «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ. – ΣΧΕΔΙΑ ΔΡΑΣΗΣ, ΝΟΗΣΙΣ» (με κωδικό MIS 5011051) και με το Σχέδιο Δράσης με τίτλο «Εσπερίδες» που είχε σκοπό την εκμάθηση πρώτων βοηθειών και την χρήση εκπαιδευτικού απινιδωτή σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Χίου, το ΕΚΑΒ και άλλους φορείς.