Εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Το 1ο ΣΕΚ ΧΙΟΥ συμμετείχε στη δράση Κινητικότητα Εκπαιδευόμενου Προσωπικού του προγράμματος Erasmus+. Οκτώ καθηγητές τριών τεχνικών ειδικοτήτων πραγματοποίησαν μια σειρά επισκέψεων σε επαγγελματικούς χώρους στη Σεβίλλη της Ισπανίας, που οργανώθηκαν από την εταιρία ONECO.

Πρόγραμμα

Οκτώ καθηγητές τεχνικών ειδικοτήτων (Ηλεκτρονικοί, Πληροφορικοί και Γεωπόνοι) επισκέφτηκαν τη Σεβίλλη το Νοέμβριο του 2016, μέσω του προγράμματος Erasmus+, επιδιώκοντας:

 • Να διευρύνουν τους ορίζοντές τους σε επιστημονικό επίπεδο σε σχέση με τις ειδικότητές τους.
 • Να έρθουν σε επαφή με επιστήμονες του εξωτερικού, για να διαπιστώσουν πως αντιμετωπίζουν θέματα που βρίσκουν ή μπορούν βρουν να εφαρμογή στο σχολείο.
 • Να δημιουργήσουν τις βάσεις για συνεργασία των τριών τομέων (πληροφορικής, ηλεκτρονικής, γεωπονίας) που εμπλέκονται στο πρόγραμμα με μελλοντικό στόχο κοινά προγράμματα.
 • Να διευρύνουν τους ορίζοντές τους σε πολιτιστικό επίπεδο ανακαλύπτοντας την κουλτούρα ενός άλλου λαού.

Εκπ. σκοπός

Ενημέρωση και εκπαίδευση σχετικά με τις Νέες Τεχνολογίες υπολογιστών και επικοινωνιών που βρίσκουν εφαρμογή στην αγροτική βιομηχανία και στη γεωργία.

Θεμ. Πεδία

Νέες Τεχνολογίες-Ψηφ. Δεξιότητες.
Γεωργία, Δασοκομεία, Αλειεία.
Φορείς - μέθοδοι για τη βελτίωση της ποιότητας (συμπ. της βελτίωσης της σχ. εκπαίδευσης)

Περιοχή

Η Σεβίλλη επιλέχθηκε γιατί υπάρχουν αγροτικές καλλιέργειες και αντίστοιχες βιομηχανίες που κάνουν χρήση αυτών των τεχνολογιών που αναφέρθηκαν στα Θεματικά πεδία.

Επισκέψεις

Τις επισκέψεις σχεδίασε η ONECO, μια εταιρεία συμβούλων για προγράμματα της Ε.Ε. στον τομέα της εκπαίδευσης, του πολιτισμού, της απασχόλησης και της τοπικής ανάπτυξης.

 

Επισκέψεις

Κατά τη διάρκεια της παραμονής στη Σεβίλλη πραγματοποιήθηκαν οι ακόλουθες επισκέψεις:

 • Novadrone: Με έτος ίδρυσης το 2012 η Novadrone σχεδιάζει, κατασκευάζει και λειτουργεί υψηλής ποιότητας μη επανδρωμένα αεροσκάφη για επαγγελματική χρήση σε εμπορικές εφαρμογές. Τοποθεσία επίσκεψης: Sevilla city και Gerena
 • Almazara S.A.T. Santa Teresa – Ο συνεταιρισμός καλλιεργητών Ελαιόδεντρων και παραγωγών Ελιάς και Ελαιόλαδου εξάγει τα προϊόντα του σε είκοσι χώρες. Σήμα κατατεθέν του συνεταιρισμού αποτελεί το Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο 1881. Τοποθεσία επίσκεψης: Osuna - Sevilla
 • Agroindustrial Technology Science Park of Jerez – Σε μια έκταση που υπερβαίνει τα 300.000τ.μ. το Τεχνολογικό Πάρκο της Jerez παρέχει στις επιχειρήσεις που φιλοξενεί μια σειρά από υπηρεσίες, τόσο σε, εν λειτουργία εταιρίες, όσο και σε startup εταιρίες, προκειμένου να αναπτυχθούν. Τοποθεσία: Jerez de la Frontera - Cádiz.
 • Xela: Μια startup επιχείριση, στο ασφαλές περιβάλλον του Τεχνολογικού Πάρκου της Jerez με αντικείμενο της την παραγωγή και προώθηση της μπύρας με μείξη με κρασί. Τοποθεσία: Jerez de la Frontra-Cádiz.
 • La Ibense Bornay: Η οικογενειακή επιχείρηση La Ibense Bornay, που ιδρύθηκε το 1892, δραστηριοποιείται στην παραγωγή χειροποίητων παγωτών και γλυκών, χρησιμοποιώντας ωστόσο και σύγχρονες μεθόδους στη διαδικασία της παραγωγής. Τοποθεσία: Jerez de la Frontera - Cádiz.
 • Abengoa Solar: Ένας κολοσσος στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας η Abengoa Solar αναπτύσσει και εφαρμόζει τεχνολογίες ηλιακής θερμικής συγκέντρωσης, αλλά και φωτοβολταϊκές τεχνολογίες, για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από τον ήλιο. Τοποθεσία: Sanlúcar la Mayor-Sevilla
 • Centro del Vino Condado de Huelva: Το Κέντρο Κρασιού είναι ένα μουσείο οίνου, ένας χώρος ενημέρωσης για την πλούσια ιστορία της οινοποιίας σ' αυτήν την περιοχή της Ανδαλουσίας. Τοποθεσία: Bollullos Condado - Huelva.
 • Bodega Oliveros: Το οινοποιίο της οικογένειας Oliveros, με έτος ίδρυσης το 1940, χρησιμοποιεί σύγχρονες τεχνικές οινοποίησης για την παραγωγή ερυθρών οίνων υψηλής ποιότητας. Τοποθεσία: Bollullos Condado - Huelva.
 • FresHuelva: Η ένωση παραγωγών και εξαγωγέων φράουλας FresHuelva και έχει ως στόχο την προώθηση της εικόνας των παραγόμενων προϊόντων, την βελτίωση των τεχνολογιών καλλιέργειας της περιοχής Huelva. Τοποθεσία: Huelva city.

Το πρόγραμμα των επισκέψεων εμπλουτίστηκε με πολιτιστικές εκπαιδεύσεις σε μουσεία και αξιοθέατα των περιοχών: Seville, Jerez de la Frontera, Huelva and Osuna.

Φωτογραφίες

Χαρακτηριστικές στιγμές από τις επισκέψεις μας κατά τη διάρκεια του προγράμματος

Videos

Μικρά βιντεάκια από τις επισκέψεις μας κατά τη διάρκεια της παραμονής μας στην Σεβίλλη.

Abengoa

Φωτοβολταϊκό Πάρκο

Novadrone

Mapping Drone

Centro del Vino
Bodega Oliveros

Κέντρο Κρασιού - Οινοποιείο

Freshuelva

Αγρ. Συνεταιρισμός

S.A.T. Santa Teresa

Συνεταιρισμός ελαιοπαραγωγών

Xela

Startup Ζυθοποιία

Park of Jerez
La Ibense Bornay

Τεχνολογικό Πάρκο
Βιομηχανία Παγωτού

Παρουσιάσεις

Σε κάθε επίσκεψη που πραγματοποιήσαμε, είδαμε και ακούσαμε πολλά και ενδιαφέροντα.

Abengoa

Φωτοβολταϊκό Πάρκο

Novadrone

Mapping Drone

Centro del Vino

Κέντρο Κρασιού - Οινοποιείο

Freshuelva

Αγρ. Συνεταιρισμός

Jerez

Τεχνολογικό Πάρκο

S.A.T. Santa Teresa

Συνεταιρισμός ελαιοπαραγωγών

Σεβίλλη

Πολιτισμός